Skip to main content

Ύστερα από 40 χρόνια συνεχούς εξέλιξης, η Alfa Machine θεωρείται δικαίως ηγέτιδα εταιρεία στον χώρο της κατασκευής μηχανημάτων συσκευασίας κατά παραγγελία. Τον καλύτερο οδηγό μας για το μέλλον αποτελεί το παρελθόν μας, όπως διαμορφώθηκε από το καινοτόμο πνεύμα της Alfa Machine, την τεράστια εμπειρία της στην κατασκευή μηχανημάτων και ιδιαίτερα την προσωπική παροχή υποστήριξης στον πελάτη ακόμα και μετά την πώληση του μηχανήματος.

 • 2021:

  Σχεδιασμός και κατασκευή 2 (δύο) αυτόματων Γεμιστικών Γραμμών Παραδοσιακού Γιαουρτιού. Η σχεδίαση βασίστηκε εξολοκλήρου στις προδιαγραφές της μεγαλύτερης βιομηχανίας γαλακτοκομικών της Ανατολικής Ευρώπης. Η Αυτόματη Γραμμή Γεμίσματος Παραδοσιακού γιαουρτιού μπορεί να φιλοξενήσει τόσο πλαστικά, όσο και πήλινα κύπελλα.

 • 2019:

  Επανα-σχεδιασμός του συστήματος In-Mold-Labeling (IML) ώστε να είναι κατάλληλος τόσο για κρύα όσο και για ζεστά προϊόντα έως 92C. Επιτυχής ενσωμάτωση σε δύο μεγάλης κλίμακας FFS μηχανήματα.

  Η Alfa Machine γίνεται ο 1ος κατασκευαστής FFS μηχανημάτων που παρουσιάζει την καινοτόμο έκδοση του συστήματος IML τόσο για κρύα όσο και για ζεστά προϊόντα στη διεθνή έκθεση Gulfood Manufacturing στο Ντουμπάι.

 • 2018:

  Σχεδιασμός και κατασκευή του νέου μοντέλου ευθύγραμμης Γεμιστικής-Κλειστικής (FS) μηχανής, FCM30-L1, κατάλληλο για γέμισμα γαλακτοκομικών προϊόντων σε περιέκτες με έγχυση αδρανούς αερίου και Ultra-Clean επίπεδο υγιεινής.

  Σχεδιασμός και κατασκευή του νέου μοντέλου περιστροφικής Γεμιστικής-Κλειστικής (FS) μηχανής, FM30-R2, κατάλληλο για γέμισμα παραδοσιακών γαλακτοκομικών προϊόντων σε γυάλινους ή κεραμικούς περιέκτες με έγχυση αδρανούς αερίου και laminar flow επίπεδο υγιεινής.
 • 2017:

  Ολοκλήρωση των ολοκαίνουργιων εργοστασιακών μας εγκαταστάσεων και μετεγκατάσταση όλων των τμημάτων της εταιρείας σε ένα σύγχρονο και υψηλά αποδοτικό εργασιακό περιβάλλον.
 • 2016:

  Σχεδιασμός και κατασκευή του νέου μοντέλου FFS μηχανήματος, FRS-L 10/26, με ενσωματωμένο ετικεταριστικό (IML) για τη συμμετοχή της εταιρείας στην έκθεση Gulfood Manufacturing 2016.
 • 2015:

  Σχεδιασμός και κατασκευή μιας νέας σειράς μικρών και εύχρηστων FFS μηχανημάτων, των μηχανών MF-18 και MF-24 για την Chipita International Group.
 • 2014:

  Σχεδιασμός και εγκατάσταση της Ultra-Clean FCM30-L8 Γεμιστικής-Κλειστικής μηχανής, μια μηχανή μεγάλης κλίμακας και με ενσωματωμένα συστήματα παλμικού UV για την αποστείρωση τόσο των κυπέλλων όσο και των τεμαχίων υλικού επικάλυψης.
 • 2013:

  Εγκατάσταση μιας ολοκληρωμένης γραμμής FFS στην εταιρεία Lactis (Ρωσία) για συσκευασία γιαουρτιού συνδεδεμένη με αυτόματο πακεταριστικό και μονάδα διαμόρφωσης χαρτοτελάρων.
 • 2012:

  Αγορά νέων CNC μηχανημάτων & λογισμικού 3D CAD σχεδίασης (PTC Creo) με αποτέλεσμα την αύξηση της παραγωγικότητας.
 • 2011:

  Σχεδιασμός κατά παραγγελία δύο νέων μοντέλων μηχανών με πολλαπλά γεμιστικά συγκροτήματα κατάλληλα για ειδικά προϊόντα για Αυστραλιανές εταιρείες.
 • 2010:

  Επιτυχής εγκατάσταση 4 FFS μηχανημάτων μεγάλης κλίμακας με σύστημα IML για τη διακόσμηση των κυπέλλων.
 • 2008:

  Μετά από 6 χρόνια εξαντλητικής έρευνας και σε μία προσπάθεια να καινοτομήσει και πάλι στον κόσμο των FFS μηχανών, η Alfa Machine λάνσαρε το ετικεταριστικό σύστημα In Mould Labelling - IML (εφαρμογή ετικέτας κατά τη διαμόρφωση) κατά την Interpack του 2008. Αυτό θεωρήθηκε τομή στις θερμοδιαμορφωτικές μηχανές, καθώς μέχρι τότε η μέθοδος διακόσμησης με IML χρησιμοποιούνταν μόνο σε injection moulding μηχανές.
 • 2007:

  Είκοσι τέσσερα χρόνια από την ίδρυση της Alfa Machine κρίθηκε απαραίτητη η επανεξέταση των προσφερόμενων μηχανημάτων προκειμένου να ανταποκριθούν στις μελλοντικές απαιτήσεις της αγοράς συσκευασίας. Με αυτό το σκεπτικό, αυτές οι νέες ανάγκες της εταιρείας οδήγησαν στο λανσάρισμα του MiniForm project, με στόχο τον προσανατολισμό σε μικρούς και μεσαίους όγκους παραγωγής, καθώς και σε ολοκληρωμένη αναθεώρηση του σχεδιασμού των μικρών μηχανών. Εκτός από τα παραπάνω, οι κατασκευαστικές μέθοδοι της εταιρείας βελτιστοποιήθηκαν και οι εγκαταστάσεις της επεκτάθηκαν.
 • 1999:

  Αυτή τη χρονιά η Alfa Machine ανέπτυξε Σύστημα Διασφάλισης Ποιότητας σύμφωνα με τις προδιαγραφές του προτύπου ISO 9001, το οποίο οδήγησε στην απόκτηση του πιστοποιητικού ISO 9001 το 2001. Από τότε, η εταιρεία διατηρεί και ανανεώνει αυτό το Σύστημα Διασφάλισης Ποιότητας.
 • 1996:

  Ακόμα ένας χρόνος-ορόσημο στην ανάπτυξη της εταιρείας. Ως αποτέλεσμα της τεχνολογικής εμπειρίας που αποκτήθηκε κατά την κατασκευή μηχανημάτων συσκευασίας τροφίμων, η Alfa Machine υιοθέτησε ένα εντελώς νέο σύστημα κατασκευής και σχεδιασμού, το οποίο βασιζόταν πλέον σε μία ολιστική προσέγγιση. Αυτό, επίσης, επέτρεψε στην εταιρεία να εκσυγχρονίσει τις εγκαταστάσεις της και τη διεθνή της εικόνα, το οποίο ενισχύθηκε ακόμα περαιτέρω από την πρώτη της συμμετοχή στην έκθεση Interpack. Από τότε, η Alfa Machine κάνει τακτικά αισθητή την παρουσία της στην έκθεση αυτή.
 • 1995:

  Το καινοτόμο πνεύμα και οι απαιτήσεις της αγοράς για περισσότερες επιλογές στις λύσεις συσκευασίας οδήγησαν την Alfa Machine στην καθιέρωση της σειράς των FRV μηχανών. Οι FRV θεωρήθηκαν επανάσταση στο χώρο των FFS μηχανημάτων, καθώς προσέφεραν κύπελλα και περιέκτες ειδικού σχήματος και μεγέθους, τα οποία μέχρι τότε ήταν αδύνατο να παραχθούν από τις παραδοσιακές FFS μηχανές.
 • 1989:

  Η Alfa Machine κάνει την πρώτη της διεθνή εμφάνιση σε εκθέσεις συσκευασίας σε Ιταλία, Αίγυπτο και Σαουδική Αραβία.
 • 1985:

  Ενώ η εταιρεία ξεκίνησε την πορεία της ως κατασκευάστρια Fill-Seal μηχανημάτων, στα τέλη του 1985 έφτιαξε την πρώτη της θερμοδιαμορφωτική FFS μηχανή. Αυτό αποτέλεσε πραγματικό σημείο τομής για τη μελλοντική τεχνολογική και οικονομική της ανάπτυξη. Περιττό να αναφερθεί ότι η πρώτη αυτή μηχανή λειτουργεί ακόμα…
 • 1983:

  Η Alfa Machine ιδρύθηκε από τους Δημήτρη και Ιωάννη Κούρτογλου ως εταιρεία κατασκευής μηχανημάτων συσκευασίας, με ειδίκευση στην συσκευασία τροφίμων. Τα αδέλφια Κούρτογλου κατείχαν πολλά χρόνια εμπειρίας στη βιομηχανία επεξεργασίας τροφίμων, κυρίως στους τομείς κονσερβοποιείας και χυμοποιείας. Το εργασιακό παρελθόν του Δημήτρη ως μηχανολόγου-μηχανικού και του Ιωάννη ως ηλεκτρολόγου-μηχανικού έθεσε τις βάσεις για την πρώιμη τεχνολογική εξειδίκευση της Alfa Machine.

Καινοτομία

Ήδη από την αρχή της πορείας της, η Alfa Machine προσανατολίζεται στην ανάπτυξη νέων ιδεών και καινοτόμων λύσεων στη συσκευασία. Το μέγεθος και η οργανωτική δομή της εταιρείας επιτρέπουν μέγιστη ευελιξία στο σχεδιασμό, τη λήψη και εφαρμογή των αποφάσεων. Έτσι, οι νέες ιδέες και οι μέθοδοι παραγωγής εξετάζονται γρήγορα ανακαλύπτοντας ταυτόχρονα όλες τις εναλλακτικές λύσεις. Κάθε εσωτερικό project αναλύεται λεπτομερώς πριν εγκριθεί η υλοποίησή του.

FRV σειρά

Το 1995 σημειώνεται μια νέα επιτυχία στις μηχανές FFS. Μέχρι τότε, οι μηχανές FFS ήταν κατάλληλες για τη διαμόρφωση κυπέλλων με μόνο κωνικά ή οριζόντια τοιχώματα. Η Alfa Machine παρουσίασε την πρώτη μηχανή παγκοσμίως που μπορούσε να φτιάξει κύπελλα σε σχήμα βάζου με αρνητική καμπύλη. Η βασική ιδέα πίσω από αυτό ήταν η παραγωγή ενός κυπέλλου με μικρότερη διάμετρο ανοίγματος στο χείλος του από αυτή του υπολοίπου σώματός του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να επιτραπεί και ο σχηματισμός σπειρώματος πάνω στο κύπελλο για την εφαρμογή βιδωτού καπακιού ή πώματος πίεσης. Η σειρά FRV παρουσιάστηκε το 1996 στην Interpack αποκομίζοντας πολύ θετικά σχόλια και κριτικές από τον κόσμο της συσκευασίας. Λόγω του ανταγωνιστικού περιβάλλοντος στην αγορά συσκευασίας, το 1998 υποβλήθηκε αίτηση κατοχύρωσης πατέντας, η οποία χορηγήθηκε το 2004.

IML system

Η ιδέα της προσαρμογής ενός συστήματος In Mold Labelling σε μηχανές FFS χρονολογείται πίσω στο 2002. Πάντοτε υπήρχε μια αυξανόμενη ζήτηση για δυνατότητα διακόσμησης των κυπέλλων των μηχανημάτων της FFS, η οποία δεν καλυπτόταν από τα ήδη υπάρχοντα συστήματα. Σκοπός μας ήταν να αναπτύξουμε μια εφαρμογή ετικέτας, η οποία θα προσέφερε μέγιστη ικανότητα επικόλλησης και εύκολη αλλαγή ετικετών/προϊόντων, καθώς και τη δυνατότητα εφαρμογής της ετικέτας όχι μόνο σε κύπελλα με ίσια τοιχώματα, αλλά και σε κωνικά κύπελλα. Επιπλέον, αυτό το σύστημα θα έπρεπε να μειώσει το κόστος ανά ετικέτα χρησιμοποιώντας υλικό που είναι ταυτόχρονα και οικονομικά αποδοτικό. Άλλη μια κατευθυντήρια γραμμή αποτελούσε η μείωση του μεγέθους του συστήματος στο ελάχιστο, ενώ ταυτόχρονα η ευχρηστία του έπρεπε να είναι βέλτιστη. Τελικώς, όλες οι παραπάνω προδιαγραφές εκπληρώθηκαν και το IML σύστημα της Alfa Machine παρουσιάστηκε στην Interpack το 2008 με μεγάλη επιτυχία.

Η αίτηση κατοχύρωσης πατέντας για αυτή την καινοτομία υποβλήθηκε στις 18 Ιουλίου 2008 και έχει ήδη χορηγηθεί.

Newsletter subscription

Πληροφορίες επικοινωνίας

 • Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.